FAQ

1Hva er økologisk Reinrot te?
Det er pulver fra rot og blad fra planten Reinrot som ikke er tilført gift på jordet. Reinrot er en tistel som ikke er giftig, den er adaptogen.
2Hvor kommer Reinrot fra?
Den ble først funnet i Sibir og Mongolia. Der vokser den til 1900 meter over havet. Det er en utrydningstruet art. Hos oss dyrker vi den i Valdres, 550 meter over havet.
3Hva er det som er så bra med denne planten?
Den har vært brukt i hundrevis av år. For 1000 år siden så folk at karibu og geiter var ivrige på denne planten. De spiste seg raskt opp på energi etter en lang vinter. Derfor havnet den i hjemmeapoteket, og det går sagn om den gode virkningen. Folk fikk mer energi og de brukte den for å komme seg på beina etter sykdom. Det har vært forsket på planten i mange 10 år. I Norge avsluttet Biofork et 5 årig prosjekt i 1998. De viste til fine resultater. Selv sendte jeg prøver både til NTNU og Uio for å sjekke innhold i min plante og ble svært tilfreds. Den viste energistoffer i rota og et antioksidanttall i bladene på 44 mol/100 gram – det er høyt!
4Hvorfor bruker man ikke bare roten slik som for Rosenrot og Ginseng?
Antioksidanttaller er så høyt i bladene at produktet blir bedre. Alle stoffer fra samme plante samarbeider (de er kompatible) og hva er bedre enn å få energistoffer og antioksidanter som sammen skaper en helhet? Reinrot-pulveret er et slikt produkt. – Det er sunnere å spise en gulrot enn å drikke saften!
5Hvorfor kan man ikke bare spise planten rå?
Dessverre er den for vedaktig i rot og stengel til å spises rå. Vi tørker ut vannet i planten og maler den til pulver, da er den lett å få i seg.
6Hvordan inntar jeg pulveret?
Hvis du lager en te-kopp, må du passe på at vannet ikke er for varmt. Du rører med en skje før hver slurk for da får du i deg pulveret. Det er ikke i vannet godstoffene er! Du kan drikke pulveret kaldt, f.eks. som en shot eller blandet i en smoothie, mange liker det. Har du hastverk om morgenen, er Tea Shot lett å ta.
7Hvordan kjenner jeg virkning?
Noen trenger mer enn en teskje, vi er alle forskjellige. I konsentrasjonsarbeid (lese til eksamen eller ved avsluttende prosjektarbeid) vil du merke at du holder lenger på konsentrasjonen. Slik er det for meg når kontorabeidet må unna! Jeg er glad i å gå tur og orker lenger og mer med Reinrot. Det gjelder også når jeg har tungarbeid på jordet. Da merker jeg at jeg får mer gjort og blir mindre sliten. Med andre ord så er virkningen når du er aktiv fysisk eller psykisk. Om jeg sitter i stolen og sløver, så sløver jeg like godt med Reinrot som uten!
8Hvor ofte bør jeg ta Reinrot?
Generelt vil jeg si at super food Reinrot taes ved behov og da i perioder, korte eller så lenge du har behov. Den kan inngå i kosthold ved å lage pesto, ha i salat, strø på retter eller blandet i saft eller smoothie. Reinrot skal ikke erstatte, men suplere et sundt kosthold.
9Hvordan dyrker man Reinrot?
Den står på rader nedover jordet. Tanken er at en villplante skal leve mest mulig under like forhold som i naturen. Derfor sier vi takk til alt ugress som kommer og vil sloss med Reinrot-planten vår, og det kommer mange ugressplanter! Den taes opp etter minimum 3 år, men blir bare større med årene. Virkestoffene finnes allerede i frøene, så den kan taes etter ett år også, men da blir avlingen liten.